Skip to content

Verhuizingen

Portugal is een mooi land met een mooie natuur, prachtige golfparken en warme stranden in het zuiden. Vele mensen hebben de wens om of definitief naar de zon te verhuizen of een tweede woning aan te schaffen.

Mocht u plannen hebben te verhuizen naar of vanuit Portugal, neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op en wij zullen u informeren over de mogelijkheden en spelregels. Dit alles voor een aantrekkelijke prijs. Belangrijke vragen voor u om alvast over na te denken:

 • zijn laad- en losadressen met een grote trailer bereikbaar?
 • hoe groot is de zending? staan alle goederen op de begane grond?
 • zijn de goederen verpakt?
 • zijn er bijzonder gevoelige artikelen bij zoals glaswerk en spiegels?
 • zijn er dure, hoogwaardige artikelen bij?
 • bent u in staat een laad- en losploeg op de been te brengen?


 • Een aantal wagens van ons is uitgerust met een laad/losklep: ideaal voor meubels en zwaardere artikelen.

  Grote verhuispartijen

  De verhuispartij heeft een omvang van ca. 15 m3 of meer en zowel het laad- alsook het losadres zijn bereikbaar met een internationale vrachtwagen ( trekker-trailer 16, 5 meter lengte) zodat er bij u voor de deur kan worden geladen en ook met dezelfde wagen kan worden geleverd. De spullen worden door u zelf geladen en gelost.

  Zou één van de adressen niet bereikbaar zijn met een internationale vrachtwagen dan kunnen wij de verhuizing niet verzorgen.

  Kleine verhuispartijen

  De verhuispartij heeft een omvang tot 15 m3 . U kunt de goederen zelf aanleveren bij onze vestiging in Waalwijk en u pakt de goederen zelf in op weggooipallets . Lusocargo stelt hiervoor weggooipallets en folie beschikbaar. Nadat u klaar bent met inpakken , bepalen wij de exacte transportprijs aan de hand van het aantal pallets dat u nodig heeft gehad. De goederen worden in Portugal aangeleverd op dezelfde pallets middels een distributiewagen met laadklep en worden gelost tot voor de deur of zo dichtbij als mogelijk is .( beperking a.g.v. te kleine weggetjes, zandpaden ,overhangende takken en zo meer .)

  Het is ook mogelijk de goederen op pallets op te halen bij onze vestigingen in Porto of Lissabon.

  De bovenbeschreven voorwaarden gelden idem dito voor het traject van Portugal naar Nederland.

  VERHUIZINGEN NL à PT en PT à NL.

  Lusocargo Holland b.v. is een zelfstandige expediteur en biedt transportmogelijkheden voor normale koopmansgoederen die kunnen worden gekenmerkt als producten van Business to Business.

  Aan particulieren bieden wij ook mogelijkheden voor het vervoer van persoonlijke goederen maar dan zien wij deze goederen niet anders dan 3 pallets schoenen of 2 pallets met rollen stof. Wij zijn geen Erkend Verhuizer.

  De goederen worden getransporteerd onder normale transportvoorwaarden , die van toepassing zijn binnen geheel Europa en vallen onder het CMR-verdrag. De CMR-dekking is beperkt en bij verwijtbare schade keert deze maximaal 8,33 SDR ( goudouncen) = ongeveer 11 € per kilo beschadigd/ontvreemd gewicht uit. Bij hoogwaardige goederen/verhuispartijen is dit vaak niet dekkend dus dient de opdrachtgever zelf aanvullend te verzekeren ( indien hij dit wenst ).

  Vanaf 1 juli 2020 bieden wij verhuizingen aan onder de volgende voorwaarden :