Skip to content
transport

ADR TRANSPORT

Zie hier alle voordelen van ADR transport met Lusocargo!

Alles over ADr

Wat is ADR?

ADR (Accord européen relatief au transport international de marchandises Dangereuses par Route) is het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Dit vereist een andere manier van transport, ook gelden andere richtlijnen en regelgeving. Om gevaarlijke stoffen te mogen vervoeren over de wegen is het verplicht om de een ADR-diploma te behalen. Wij van Lusocargo staan altijd klaar om u te helpen met uw transport complicaties. Al jaren lang hebben wij ervaring met transport van en naar Portugal. Voor al uw vragen en onduidelijkheden kunt u contact met ons opnemen en wij zullen reageren binnen 30 minuten.

Veiligheid icoon

Veiligheid op #1

Advies op maat

Advies op maat

Jarenlange ervaring

Jarenlange ervaring

ADR bij Lusocargo

Veiligheid staat op nummer 1

Gelukkig zijn groot aantal van onze chauffeurs ADR-gediplomeerd. Een aantal huiftrailers en alle koeltrailers zijn ADR-uitgerust, waardoor wij de gevaarlijke stoffen van A naar B kunnen vervoeren. In ons geval is dit vaak van of naar Portugal. Regelmatig worden de trailers gekeurd en de chauffeurs opgefrist middels een herhalingscursus. Een aantal van onze chauffeurs spreken Engels, zodat ze de mogelijke af te leggen veiligheidstests kunnen doorstaan. Zo kunnen we ook naar de buitenwereld communiceren dat veiligheid op 1 staat.

Langer, maar wel veiliger!

Houdt wel rekening met een iets langere omlooptijd. Dit heeft te maken met de strengere regelgeving, kortere rijtijden en langer geldende rijverboden. In vergelijking met het vervoer van ongevaarlijke producten, kan de omlooptijd van ADR transport een halve dag langer duren. Dit is iets we ook voor lief nemen, aangezien veiligheid heel erg belangrijk is. Wanneer alles veilig verloopt zorgen onze chauffeurs natuurlijk wel voor een zo snel mogelijke transport.

ADR transport op maat

Wij snappen dat niet iedere situatie hetzelfde is. Ook snappen we dat er niets vervelender is dan lang moeten wachten. Neem daarom contact met ons op, en wij zorgen ervoor dat we binnen 30 minuten hebben gereageerd op uw vraag. Zo kunnen we snel handelen en kunt u snel uw ADR transport verwachten. Om ervoor te zorgen dat u een zo spoedig mogelijke vervoer hebt, hebben wij meerdere malen per week ADR vertrekken vanuit Waalwijk.

Onze kennis en ervaring

Binnen onze organisatie is onze operationeel directeur, Marcel van der Horst, verantwoordelijk voor de juiste afwikkeling en behandeling van gevaarlijke stoffen en het juist instrueren van het loodspersoneel. Hij is in het bezit van het diploma “veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen”. Op dit moment zijn onze opslagmogelijkheden voor gevaarlijke stoffen op ons depot in Waalwijk beperkt. In de toekomst hebben we op dit gebied eventueel wel mogelijkheden. Wij hebben nog ruimte om te bouwen!

Meer dan ADR transport

Naast ADR transport hebben we nog andere specialismen binnen het transport. De mogelijkheden die u van ons kunt verwachten zijn koeltransport, confectie, motorvervoer, autovervoer, verhuizing, logistiek en distributie. Wij hopen met ons aanbod aan transportmogelijkheden naar Portugal u zoveel mogelijk te kunnen helpen.

Contact

Vraag een offerte aan