Skip to content

ADR

Een groot aantal van onze chauffeurs is ADR-gediplomeerd. Een aantal huiftrailers en alle koeltrailers zijn ADR-uitgerust. Regelmatig worden de trailers gekeurd en de chauffeurs opgefrist middels een herhalingscursus. Een aantal chauffeurs spreekt Engels zodat ze de mogelijke af te leggen veiligheidstests kunnen doorstaan.

Iedere week hebben wij meerdere ADR-vertrekken vanuit Waalwijk. Rekent u wel op een iets langere omlooptijd vanwege de strengere regelgeving, kortere rijtijden en langer geldende rijverboden. In vergelijk met het vervoer van ongevaarlijke producten kan de omlooptijd een halve dag langer worden.

Binnen onze organisatie is onze operationeel directeur, Marcel van der Horst , verantwoordelijk voor de juiste afwikkeling en behandeling van gevaarlijke stoffen en het juist instrueren van het loodspersoneel. Hij is in het bezit van het diploma “veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen”.

Op dit moment zijn onze opslagmogelijkheden voor gevaarlijke stoffen op ons depot te Waalwijk beperkt. In de toekomst hebben we op dit gebied eventueel wel mogelijkheden. Wij hebben nog ruimte om te bouwen!