Skip to content

Over ons

Lusocargo Holland is een zelfstandig bedrijf dat inmiddels bijna 30 jaar bestaat. Tot enkele jaren geleden hield Lusocargo zich uitsluitend bezig met het ontwikkelen van de lijnen vanuit Lissabon en Porto. We richten ons met name op LTL- en kleine groupageladingen. Tot op de dag van vandaag blijven deze lijnen in ontwikkeling: zo zijn er tegenwoordig vrijwel dagelijks vertrekken vanuit Porto en de meeste groupagewagens rijden met dubbele bemanning, hetgeen de omlooptijd met 1 werkdag bekort. Importwagens vanuit Porto zijn op maandagmorgen op ons depot en lokale zendingen kunnen nog op dezelfde dag worden aangeleverd.

Ierland

Sinds 2015 onderhoudt Lusocargo een containerservice op Ierland . Twee keer per week vertrekken er containers die we rechtstreeks naar Dublin verschepen. De omlooptijd bedraagt 2 tot 4 werkdagen, afhankelijk van het moment van vertrek, de zendingsgrootte en eindbestemming in Ierland. Ook qua import hebben we inmiddels mogelijkheden. Onze belangen in Ierland worden afgehandeld door onze CLF in Ashbourne.

Om voor u als klant duidelijkheid te scheppen, bieden wij deze dienst aan onder de eigen productnaam Eirecargo, rechtstreeks telefoonnummer 0416-820020.

Expeditie

Ook op andere Europese landen zouden wij voor u een oplossing kunnen bedenken. In de loop der jaren hebben wij een samenwerkingsverband opgericht met een aantal andere ‘landenspecialisten’ . M.n. op Spanje en Italië is onze samenwerking intensief.

Logistics

Lusocargo verleent ook logistieke hand- en spandiensten. Middels SSCC warehouse-controll is Lusocargo in staat uw voorraad tot op item-niveau bij te houden. Gezien de beperktere magazijncapaciteit mikken wij hierbij op de kleinere MKB-klant.

Nationale distributie

Door de toevoeging van 2 trekkers is Lusocargo in staat een deel van de nationale distributiebehoefte zelfstandig in te vullen. Onze eigen chauffeurs zijn opgeleid volgens de meest recente eisen aan ‘ efficiënt en zo schoon mogelijk rijden ‘ en zijn in het bezit van het diploma ADR. Voor de overige distributie is er een samenwerkingsverband met een aantal gerenommeerde lokale vervoerders.

Vanuit Portugal naar geheel Europa

Mocht u vanuit Portugal ook een oplossing zoeken voor andere bestemmingen in Europa, ook dan bent u bij Lusocargo aan het goede adres. Lusocargo SA te Porto (Maia) en Lusocargo SUL te Lissabon (Loures) zijn tezamen de grootste expediteur (meer dan 200 medewerkers) van het land met zowel lijnen op bijna alle Europese landen als op de Maghreb-landen en Turkije.

Het team

In Waalwijk staan 11 medewerkers voor u klaar om antwoord te geven op al uw vragen.Om de kans op een snel antwoord voor u zo groot mogelijk te maken ,is het wel verstandig meteen te vragen naar de juiste persoon. Onderstaand een overzicht van onze medewerkers en met welke vragen u bij wie terecht kunt :

Administratie

Virginie Lamers: bankzaken, debiteuren, crediteuren, tarieven, import Aanwezig: dinsdag tot en met donderdag tot 16.00 uur.

Jettie Rademacher: facturatie, administratie Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

POD’s

Kevin Snoeren: pod’s export/import

Magazijn en Distributie

Walter Ros: magazijn en binnenlanddistributie

Nick Snoeren: magazijn en binnenlanddistributie

Export Portugal

Marcel van der Horst: planning, tarieven en informatie

Guido Bekerlaar: planning, statusrapporten en IT

IERLAND

Export Portugal

Kevin Snoeren
Peter Eiff

Chauffeurs

Maikel Kramer
Wesley van der Pas

Import Portugal

Raymond de Bruine: planning, tarieven en informatie

Kevin Snoeren: planning en administratie

Techniek en onderhoud

Walter Ros: onderhoud gebouw en wagenpark.

Bedrijfsleiding

Peter Eiff: sales, algemene vragen en alle overige vragen, indien juiste medewerker niet aanwezig is.